O NAS

Kreativni koncept ali zakaj smo...
KUD Galerija Creative Creatures United

V Galeriji C.C.U. živimo za ustvarjanje.
Kulturno ustvarjalno društvo Galerija C.C.U. je bilo ustanovljeno leta 2010 in od takrat se pri nas ustvarja s polno paro. V kreativnem laboratoriju Galerije C.C.U. nenehno razvijamo nove možnosti in tehnike ustvarjanja in oblikovanja. Zato se pri nas, podnevi in tudi ponoči, veliko riše, reže, izdeluje, oblikuje, kipari, šiva, predeluje in reciklira. Ustvarjanje v Galeriji C.C.U. temelji na uporabi naravnih materialov in predvsem na recikliranju rabljenih ali odpadnih materialov kot so papir, karton, embalaža ter tekstil.

Skrbimo za idejno zasnovo, pripravo in izvedbo zanimivih ter inovativnih interdisciplinarnih ustvarjalnih delavnic za otroke, mlade in odrasle. Naše raznovrstne kreativne delavnice potekajo pod okriljem določene teme, a so zasnovane in vodene tako, da ima vsak udeleženec popolno podporo pri ustvarjanju nečesa novega, da riše, oblikuje ali izdeluje, kar ga najbolj zanima in veseli. Tako spodbujamo inovativnost in originalnost.


Vsaka ustvarjalnica je nov ustvarjalni projekt, kjer z inovativnimi pristopi in tematikami spodbujamo razvijanje ustvarjalnega mišljenja, kreativnosti, domišljije ter ustvarjalne svobode sodelujočih. Ponavadi je na voljo tudi kotiček za prosto ustvarjanje.

Novost pa je nomadska Mala bralnica Galerije C.C.U., kjer vas pričakajo kakovostne in zanimive knjige.
Letno izvedemo do 200 javnih dogodkov.

Kje smo...
Pridružite se nam lahko v Centru kulture Španski borci, kjer izvajamo programe: SOBOTNE USTVARJALNICE (od septembra do maja), Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U. (ob torkih, v času šolskega leta), v času šolskih počitnic pa prirejamo POČITNIŠKE USTVARJALNICE. V enotah Mestne knjižnice Ljubljana lahko ustvarjate z nami v okviru projekta Iz pravljice v zeleno mesto ali na naših rednih delavnicah za otroke in odrasle.
Ob nedeljah  ustvarjamo na Nedeljskih ustvarjalnicah v Kavarni Tromostovje (od aprila do septembra). Že tradicionalno  gostujemo tudi na festivalih v Galeriji ŠKUC. V ČMC-jih JZ Mladi zmaji Bežigrad, Šiška in Črnuče izvajamo program USTVARJAJ IN UŽIVAJ. Srečate nas lahko tudi v knjigarnah in na knjižnih sejmih, saj radi pripravljamo tudi delavnice, ki jih navdihujejo kakovostne slikanice. Naše ustvarjalnice gostujejo tudi v Družinskem centru Mala ulica in v Kobilarni Lipica.
 
Kdo smo...

Mateja Herbst je profesorica sociologije in univerzitetna diplomirana filozofinja, ki svoje življenje posveča razvijanju kreativnosti. Ustvarjanje jo spremlja odkar se spominja. Ustvarja v različnih likovnih tehnikah; akril na platnu, reliefi in miniature, pogosto pa izdeluje tudi mandale in svojevrstne mozaike. Zadnja leta jo zaposluje predvsem koncept umetnosti recikliranja in izdelovanje kolažev... Imela je več samostojnih in skupinskih likovnih razstav na različnih prizoriščih. Ukvarja se s proučevanjem vplivov barv na človeka, največ svojega časa pa posveča idejni zasnovi in pripravi inovativnih delavnic ter tečajev. Raznovrstne ustvarjalne delavnice z veliko veselja pripravlja 
in vodi od leta 2002.
Simon Drofelnik je diplomiral na Naravoslovnotehniški fakulteti, na Oddelku za tekstilstvo, sicer pa je slikar, oblikovalec in krojač. Zadnja leta se intenzivno posveča oblikovanju in kiparjenju v tehniki papier mache ter izdelovanju najrazličnejših domislic iz kartona. Veliko svojega časa posveti idejni zasnovi ter pripravi inovativnih ustvarjalnih delavnic in tečajev. Z različnimi področji ustvarjanja in vodenjem ustvarjalnih delavnic ter tečajev se ukvarja že dolga leta. Sodeloval je na skupinskih razstavah; Piknik ob petih, Lunapark in Možnost zasedenosti v Galeriji Škuc.

Mojstrica fotografije Tjaša Janovljak je uradna fotografinja KUD-a Galerija C.C.U. Poleg fotografij nasmejanih ust, ustvarjalnih ročic in umetnin vseh vrst, se v zadnjih letih posveča predvsem popotniški fotografiji, ki v resnici zajema mnogo več kot le znamenite točke in krajino. Tako rada ovekoveči arhitekturne stvaritve, gastronomske poslastice, najraznovrstnejše umetniške kreacije kot tudi različne dogodke (http://photography.sloveniaincolours.com). Od nekdaj rednega fotografiranja koncertov za spletni časopis Rock On Net in organizatorje jazz koncertov in jammov (http://jazzkicks.weebly.com/) do dolgoletnega sodelovanja s Spotted by Locals in Slovenia for youpoleg občasnega sodelovanja z nekaterimi publikacijami in/ali spletnimi stranmi.
Naredila je tudi serije različnih razglednicSlovenija v barvah, Ljubljana v barvah,
Been there, done that, Ljubljana, young and vibrant.
Redno fotografira malega Zelenka, ki se pojavlja na različnih koncih sveta in v različnih situacijah.      
Že 10 let pa je najbolj aktivna na svojem blogu: Še en oblak.